27 Aralık 2010 Pazartesi

Atmosphere - To All My Friends, Blood Makes the Blade Holy (2010)


Atmosphere grubu 1997'deki "Overcast!"te çok farklı bir müzik icra ediyordu. Daha karanlık bir sounda sahipti. O zamanlar Spawn adıyla rap yapan; Rek the Heavyweight de gruptaydı. Spawn'lu Atmosphere'i beğenenler de var. Grubun o şekilde daha iyi rap icra ettiğini iddia ediyorlar. Ama genel kanı; Sean Delay'in tek başına yeterince harika rhymelar yazdığı. Evet gerçekten de öyle. Özellikle fanlarının hala unutmadığı Lucy Ford Ep'de, grup; muhteşem şarkılar yaptı. O dönemde, başta; Guns & Cigarettes, If I was Santa Claus olmak üzere birçok şarkı ezberlenmişti. Hala bile söylenir. 

Atmosphere'in handikapı çok fazla şarkı yapması. 13 yıllık süreçte çok yavan albümler de çıkardı. "God Loves Ugly" gibi, "Seven's Travel" gibi...Bunların içinde güzel şarkılar var. Ama bütüncül bakılırsa; grup için dezavantaja neden olduğu söylenebilir.

Mevsimler Dörtlemesi içinde Summer'ın yeri özeldir. Adeta "çok iyi bir albüm geliyor" diye mesaj getirdi bize bu EP. Gerçekten de bu Ep'nin hemen akabinde nefis; "When Life Gives Lemons" albümünü patlattılar. İçinde "Puppets" gibi muhteşem bir hit barındıran bu albüm için Lucy Ford Ep'den sonra çıkmış en iyi albüm desek herhalde yanlış olmazdı.

Atmosphere'in her albümünden keyif alıyorduk ama "Sarı kapak"lı bu albümünde grup belirli bir olgunluğa erişti.. İşte bu son albümü de bu veteranlığın ürünü ve gerçekten nefis bir çalışma olmuş. En az geçen seneki sarı kapaklı; "When Live Gives You Lemons" kadar. Daha 2. trackten; "The Major Leagues"den kumaşını gösteriyor, İçinde "Americareful" gibi değişik tatlar bırakan şarkılar da var. Diğer cevherleri keşfetmeyi size bırakıyorum...

Editörün Notu: 4 

Hiç yorum yok: