26 Aralık 2010 Pazar

Eyedea & Abilities - First Born (2001)

"I'll be writing till I'm dead or maybe till I'm alive"
BUNDAN 2 AY ÖNCE EYEDEA (MICHAEL LARSEN) MÜZİKSEVERLERE KÖTÜ BİR SÜRPRİZ YAPTI. EVET, O ARTIK ARAMIZDA DEĞİL! EYEDEA & ABILITIES; EYEDEA'SIZ KALDI. ÖKSÜZ KALDI. SEVENLERİ DE! 

ANNESİ ÖLÜM SEBEBİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPMAK İSTEMİYOR. "BİZİ BİR SÜRELİĞİNE RAHAT BIRAKIN" DİYOR. AKLIMA ODB GELİYOR. HEATH LEDGER VE DİĞERLERİ GELİYOR. HEP BİRİLERİ GİDİYOR. TEK TEK. HAYATIMDA İLK KEZ BİR SANATÇI İÇİN BU KADAR ÜZÜLDÜM. GİDEN GİDİYOR, ARKADA HEP BİZ ÖKSÜZ KALIYORUZ. YAZIK...

Sene 2001'de abstract hiphop müptelaları muazzam bir albümle karşılaşacaklardı: First Born!

Albüm kapağında, anne rahmindeki bir cenin; mikrofon tutar gibi pozisyonda ve suratında tatlı bir tebessümle resmedilmişti. "Rap için Doğmuş" anlamı taşıyordu ve bizi daha kapağından itibaren sarıp, içine çekiyordu. Yalandan değil, gerçekten rap sevenleri çekiyordu...


First Born, abstraktın zirvede olduğu yıllarda yayınlandı. Stil olarak Psy/Tribal bir yapısı var. Mikrofondaki Eyedea kapakta adeta kendini resmetmiş. Evet o gerçekten rap için doğmuş. Albümde müthiş bir rap performansı sergiliyor. Hemen hemen bütün parçalar kendine özgü. DJ Abilities, ona rapini ustaca sergilemesi için müthiş altyapılar hazırlamış.

Albümün beat, rap ve sound yapısı gerçekten çok güçlü. "Music Music", "Birth Of A Fish", "Powdered Water Too (a)", "Color My World Mine", "Liquid Sovereignty", "A Murder Of Memories", "Blindly Firing", "Big Shots", "Void (Internal Theory)", "Dive (a)", "Dive (b)", "On This I Stand" ve Soul Position'tan Blueprint'in eşlik ettiği; "Before and After" albümdeki iyi parçalar.

Tam bir klasik...
  
Editörün Notu: 4,5


Hiç yorum yok: