17 Ekim 2009 Cumartesi

Uçan Silahlar - Demo (1997)



Uçan Silahlar grubu bundan 2-3 yıl önceye kadar kitlelerce bilinmiyordu. Yıllardır arşivlerde paslanan demolardan birkaç parça bir anda su yüzüne çıktı. Grubun bazı şarkıları Ceza'nın adıyla yayınlanıyor. Lakin durum biraz farklı.

Bakırköy tarafından Dr. Fuchs ve Drop'tan oluşan Uçan Silahlar; 1996-1998 döneminin en aktif ekiplerinden biridir. O dönem jamlerde en çok boy gösteren, demolar yayınlayan, sert sözleriyle; undergroundda G-style'ı forse eden bir ekipti. O dönem yayınladıkları bazı demolarda Karakan'a sert mesajlar gönderiyorlardı.

Doksanların 4. çeyreğinde İstanbul'daki underground hiphop camiasının kenetlenmesi neticesinde rap, graffiti ve breakdance gibi alanlarda faaliyet gösteren gruplarda bazı değişiklikler oldu. Eleman değişiklikleri, yeni grupların kurulması veya ortak çalışmalar yapıldı. İşte bu dönemin kritik olaylarından biri de Uçan Silahlar'dan Fuchs ve Ceza'nın ortak çalışmalar yapmaya karar vermesidir. Sonrasında Drop bazı özel sebepler yüzünden gruptan ayrıld ve Türkçe rap'e yön verecek Nefret grubu kuruldu. Ve o günden bugüne tam 12 sene geçti...

Uçan Silahlar: Piç Şehir

4 yorum:

Yiğit Konur dedi ki...

Hocam yazılarına adeta hayranım. Sana ulaşmak istiyorum. İletişim bilgilerini yigit35@gmail.com'a iletirsen çok sevinirim.

Kolay gelsin.

Adsız dedi ki...

Merhaba selamlar öncelikle link ölmüş yenilermisin acil lazımda iyi çalışmalar her kimsen iyi birisin
bana ulaşırmısın mesaj at özelden konuşalım .

Glasscow dedi ki...

yazıların içeriğin aynen alıntılayıp, bir de; "alıntı değildir" yazan arkadaşlara selamlar!!

Unknown dedi ki...

hocam zamanında ciddi emek vermişsiniz takdir etmemek mümkün değil lakin zamanında kullandığınız barındırıcı şirketler kapanmış yahut içeriklere ulaşılamıyor, el atma mümkünatınız var mı acaba?