16 Ekim 2009 Cuma

Cartel - Remixes [Maxi Single] (1995)


Cartel'in meşhur albümünden hemen sonra çıkan remiks albümü. Albümdeki tüm editler birbirinden özenli ve kaliteli.


[Not: Albümün içinde, Cartel'in çıkarılması düşünen 2. albümünün çıkış parçası Cartel Geliyor!'da mevcuttur.]


Edit: Böylesine muhteşem bir remix çalışmasına neden böyle yavan bir kritikle, es geçmişim bilmiyorum. Tekrar gözden geçirelim. 


Bu albüm, Cartel'in efsanevi debut albümü buz gibi olunca çıkarıldı. Galiba firma, Cartel'in isminin hafızalardan silinmemesi için böyle bir remix albümü hazırlattırdı. Açıkçası bu albümün hazırlandığından Cartel üyelerinin bile haberlerinin olmadığını düşünüyorum. Remiksleri yapanların Cartel ile uzaktan yakından alakası yok çünkü!
  
Buna rağmen, albümü yayınlayan firma, majör label olduğu için bu remiks çalışmasında çok titiz davranmış. Albümde, Sound Terrorists'in editlediği "Türkiye'95 Mix"i ve Neil Sparkles'ın "Achtung Sufi Mix"i dikkat çekiyor. "Ich Schwöre Alter Lan Mix" ise; bir turntablism çalışması. Sene 1995, daha turntablism emekleme aşamasında ve Cartel'in remiks albümünde böyle bir parça var. Titiz demeyelim de ne diyelim. Son 7-8 yıldır bu müzik türü başlı başına bir hayran kitlesi oluşturdu. Acaba o dönem bu albüm Türk hiphop dinleyicisine ağır gelmiş olabilir mi? Büyük ihtimal ağır gelmiştir. Biraz fazla inovatif çünkü. Daha 10 yıl önce abstract hiphop gibi bir türe burun kıvıranlar, şimdi bu sanatçıların albümlerini taklit etmeye çalışmıyorlar mı?


Albümün en zayıf halkası; "Killa Vokal Mix". Bariz bir şekilde Enter the Wu-Tang albümünün etkisi altında kalınmış bir şarkı. Arkadan gelen konuşma bile Shaolin Style olmuş:) 1995'te nasıl Türkiye'de Cartel fırtınası estiyse; 1993'te de Wu-Tang Amerika'yı yakıp yıkmıştı. Etkilenme olması normal. Demek ki; prodüktörler yediririz diye düşünmüşler. Albümün kesinlikle en kötü, en gereksiz parçası. Bembeyaz bir örtüye kömürlü elleri sürmekten farksız bu.

Editörün Notu: 4,5

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Merhaba, ne zamandır dinleyemediğim albümler bunlar. ancak rar şifrelerini bulamıyorum. rar şifreleri nedir acaba?

erdi_is_mel dedi ki...

bende plağı var bunun ehehheheh..

Uğur EREN dedi ki...

bende de var erdi, ayrıca LPde var.. :))

Glasscow dedi ki...

uğur, erdi

kıskandırmayın insanları :)

Unknown dedi ki...

Cartel plağı lazım