21 Haziran 2011 Salı

The Lonely Island - Turtleneck & Chain (2011)


Tobacco'dan sonra yabancı gruplara ne kadar uzak kaldığımızı farkettik. Türkçe sözlü rap müziği bir süre kenara bıraksak; hiç fena olmayacak gibi...

Bu sefer çok farklı bir grupla karşınızdayız: "The Lonely Island". 2009'da çıkardıkları ilk albümüyle kendilerine belli bir fan kitlesi yaratan "The Lonely Island" yeni albümü "Turtleneck & Chain" ile tekrar karşımızda.

Doksanların efsane grupları "Vitamin" ve "UF-ER" tarzı Komedi Pop/Komedi Rap yapan grup ünlü rapplerlarla tatlı tatlı dalgasını geçiyor. Bunlar genellikle pop alemine mal olmuş MTV tarzı rapperlar olsa da; Princess Superstar gibi elektronika camiasında bulunan sanatçılar da matrak konusunu olabiliyor. Yahut Naughty by Nature'ın son albümündeki Nature's Fury'deki şarkıları hatırlatan türden şarkılar da...

Albümde güzel şarkılar var. Bunlardan biri Akon'ın feat yaptığı "I Just Had Sex"



Albümdeki şarkılara bakıldığında featuring desteklerinin çok sağlam olduğu görülüyor. Michael Bolton, Snoop Dogg, Rihanna, Santigold ve Justin Timberlake bunların en önemlileri.

Adamlarda ciddi bir anne takıntısı mı var bilinmez. Fakat Anneler gününde hediye alma muhabbetiyle başlayan bir şarkının nakaratı böyle olmamalıydı:))

"I'm a Mother Lover 
You're a Mother Lover 
We should fuck each others mothers"





Albümde bir de Rihanna düeti var. Meşhur Bonnie & Clyde filminin bir parodisi. Rihanna'nın şarkıdaki performansı hayli düşük. J. Timberlake'li Motherlover ile kıyaslanırsa; çok yavan kalmış.

Albümde çok sevdiğimiz Santigold (eski adıyla Santogold)'un da featuringi var. Santigold şarkıya kendi stilini tam anlamıyla yansıtmış.



Kesinlikle tam bir hiphop albümü gibi ciddiye almamız beklenemez. Ama yoğun rap dinleyen ve sinemadan hoşlanan bir kişinin ilgisini çekeceği kesin bu albümün. Şarkılarda da kliplerde de nükteli, absürd bir stil mevcut.

Vitamin ilk kez 21 sene önce bunu denemişti. Bol Vitamin albümünün tadı damağımızdan asla gitmez, diğerlerinin de gitmez. UF-ER'in de gitmez...Sene 2011, dünyada hala comedy rap/pop albümü yapılıyor. Hala özlemle Vitamin'i anıyoruz. 

Bu yazı da "Gökhan Semiz"in olsun. Ruhu şadolsun...

Editörün Notu: 3,5

Hiç yorum yok: