15 Haziran 2011 Çarşamba

Tobacco - Maniac Meat (2010)


Rapmag'de, sağ köşedeki etiketi görmeyeli çok olmuştu değil mi?!
Parental Advisory Explicit Content!

Tobacco ismi yeni gibi görünse de aslında değil. 10 yılı aşkın süredir müzik piyasasında bulunan Tom Fec'i aslında daha çok Black Moth Super Rainbow grubuyla yaptığı çalışmalardan biliyoruz. Tobacco; Tom Fec'in pseudosu olarak tekrar karşımızda işte!

Albüm, Anticon gibi indie hiphop'un yükselen değerlerinden birinden yayınlandı. Maniac Meat, Kapağıyla ve "Explicit Content" etiketiyle aslında daha ilk baştan Experimental dozu yüksek bir albüm olduğunu kanıtlıyor. Fakat albüm çok ilginç bir şekilde hiphop ihtiva etmiyor! Tom Fec; sytnh-pop, triphop, downbeat, psy-rock, electro, industrial gibi müziklere hiphop'u şırınga etmiş dersek; bu albümü belki ancak anlatabilir. 

Maniac Meat o kadar füzyon bir çalışma olmuş ki; farklı türleri dinleyen dinleyiciler şarkıları dinlerken algılarını açacak. Heryerden tanıdık bir tını yakalamak mümkün: Albümde; Japanese Telecom, Air French Band, Quentin Dupieux'den tutun da; El-P'nin Fantastic Damage, K. Ox'ın Cold Vein albümlerinin bile tadı alınabiliyor. 

Müzikal stil olarak bir alaka kurulamasa da; 2 tane de Beck featuringi var. Böyle bir çalışmada Beck'in sesine çok da gerek yoktu...


Maniac Meat, pure hiphop dinleyenler için biraz ağır gelebilir. Ama kendi türü içindekilerle kıyaslarsak; kesinlikle şahane bir albüm. Anticon gibi bir hiphop label'ının bu kadar sert bir experimental-electronica albümü yayınlaması bazı müzisyenlerin aksine; Anticon'un gelişen ve değişen müziklere kayıtsız kalmadığını ve kucak açtığını gösteriyor. Sadece bu bile Anticon'u sevmek için bir sebep olabilir.

Son olarak; Cyber-Punk kültürünün albümde çok ciddi etkisi olduğunu da belirtelim...

Editörün Notu: 5

Hiç yorum yok: