20 Ekim 2009 Salı

Fuat - Hassickdir? 2 (2001)


Fuat'ın 2001 tarihli olay albümü. Yalnız; olay yaratan değil, olay! Özellikle; Yeraltında Ayna Var adlı parça ile meslektaşlarına ağır ithamlarda bulunan Fuat'a en sert cevap Fresh B'den gelmişti. Gereken Cevap adı altında gelen yanıt; hiç de beklendiği gibi yumuşak olmamıştı. Sultana ise muhattap olmamıştı. Bir sanatçı; başka bir sanatçıya şarkı adı altında "KALT-ANA" diye hitap ediyor. Anlaması gerçekten zor. 

Albümdeki özel ilgi gerektiren parçalar; Özel Piyade, Panzere Yok Başka Çare, Perforasyoncu. Konuk artist; Sırtlan bile Fuat'ın havasında etkilenip; oldukça sert liriklere imza atmış. Fakat nedense, sonradan tarzında ciddi değişiklik yaptı. 

Editörün Notu: 3

Şifre: Fuat'ın, 'Yeraltına Ayna Var' şarkısına hitaben yapılmış Fresh B. parçasının adı nedir?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Blog şahaneymiş tebrik ederim. Fakat bu albüme haksızlık etmişsiniz bence. İlk 2 Hassickdir benden direk 5+ alan albümler. Bonobo1Panzer ile hafif bir düşüş görüyorum Fuat'ta yine de kafadan 4 almayı başarıyor. Ondan sonra çeşitli compilation şarkıları ile eski performansını sürdürüyor. Ta ki Hassickdir 3 çıkana kadar. İşte ben o noktada Fuat'tan soğuyorum. Bu milat öncesinde Fuat bana sorarsanız açık ara Türkçe rapin en iyi işlerini çıkardı.

Adsız dedi ki...

gerekencevap
değil mi şef?
bir çok albüme doğru yanıt veriyoruz fakat şifreler yanlış diyor?