17 Ekim 2009 Cumartesi

Erci E. - Sohbet (1997)


Cartel üyelerinden ilk ses Erci E.'den gelmişti. 97'deki Sohbet albümüyle. Açıkçası pek de beklediğimiz gibi bir albüm olmadı. Aşk-Meşk olaylarıyla kafayı bozmuş bir funkyhiphop ile karşılaştık. Oysa Cartel'deki Türksün ayarında bir şeyler bekliyorduk. 

Albümün en iyi parçası Sesini Kesme. Zaten 2.klip bu parçaya çekildi. Bu albümde de; Karakan'ın Al Sana Karakan albümünde olduğu gibi ciddi bir prodüksiyon hatası yapılmıştır. Bu albüm çıktığında yaza yeni girilmişti ve Partiye Devam klibi TV'lerde dönmeye başlamıştı. Böyle bir klibin Cartel'den Erci E.'ye ait olduğuna inanamamıştık. Şarkının kendisinden ziyade klibin şeklinde sorun var, orası kesin! Hatta; o yaz döneminde single parçası Bin Arabama olsaydı; albüm tüm yaza damgasını vururdu. Bu albümün harcanmış şarkılarından biridir. Sonra Erci E. nasıl bir taklaya getirildiğini anlayıp bu parçayı harcatmak istemedi ve son albümünde remixledi, hatta klip bile çekti. Fakat ilk versiyonla kıyaslanmayacak derecede sevimsiz bir hale getirilmişti. Bu iki versiyonu dinleyenler, bahsedilen farkı anlayacaklardır. Albümün gizli cevherinden bahsetmeden yazıyı bitirmek olmaz. 

 

Oldschool babalardan, Erci E.'nin kankası Bektaş'ın featuring yaptığı Sohbet parçası da unutulmazdır. Sonraları bu ikili bir olay yüzünden birbirleriyle görüşmeyi kestiler. Keşke Bektaş ile Erci E. arkadaşlıklarını bitirmeyip, böyle güzel parçalar yapmaya devam etselerdi. Keşke...

Editörün Notu: 3,5

Şifre: Erci E'nin Sohbet albümünün ilk videoklibinin çekildiği şarkı?

Hiç yorum yok: